Протягом березня-весесня 2020 року ГО «Досвід ЄС» реалізовувала проєкт «Я зможу! Дебют». В рамках Проєкту 25 мешканок Харківщини, які хотіли змінити свою соціальну роль, отримували необхідні знання та навички в межах загальних занять і особистих зустрічей з тренерами та менторами.

Кожна учасниця прийшла до нас зі своєю неповторною індивідуальністю та мрією. Не хотілося б називати це бізнес-ідеями, тому, що не в кожної з них бізнес-основна складова. Але навіть якщо така складова і є, вона не головна. Головне — бажання слідувати за мрією, зробити, нарешті, вирішальний крок до її втілення.

Під час занять було дуже цікаво бачити процес перетворення мрії з абстрактної на конкретну. Сформулювати мету, розповісти про неї іншим, щоб була зрозуміла суть, позначити чітко свої страхи та перепони, спробувати себе в якості партнера, подивитися на свою ідею з точки зору клієнта та інвестора — все це запропонували зробити учасницям проекту.

Заняття проводилися як онлайн, так і офлайн, з дотриманням усіх карантинних вимог.

Фіналістки Проєкту змогли отримати інформаційну та фінансову підтримку для втілення своїх задумів у життя. Зокрема:

Карина Шахзадаева створює гарні пряники, і тепер проводить майстер-класи з їхнього розпису.

Наталя Поляничко створила авторський курс «Сам собі косметолог» і протестувала його на групі з учасниць Проєкту.

Наталя Черкасова — майстер манікюру — відкрила свій кабінет як подолог.

Лариса Гобельовська відкрила першу в Україні приватну бібліотеку з книгами шрифтом Брайля.

Галина Жабіна отримала доступ до курсів Skillshare на рік, поміняла стиль малювання та опанувала розпис по тканині.

Вікторія Скрипник (Юрченко) відкрила «Центр тілесної терапії», об’єднавшись з іншими фахівцями з психосоматики.

Марійка Мороз хоче бути оформителькою вітрин, зараз знаходиться в пошуку перших замовників. Вона презентувала портфоліо з роботи в Театрі ляльок.

Ірина Алмазова створила фотопроект 50 + –, очікується її публічна фотовиставка.

Підбивати підсумки Проєкту було трохи сумно, але при цьому радісно — адже учасниці міцно здружилися і продовжуватимуть зустрічатися та співпрацювати. На підсумковій зустрічі в харківському Центрі гендерної культури можна було подивитися презентації про всіх фіналісток, згадати, які зустрічі та заняття відбувалися в рамках Проєкту, з якими ідеями прийшли всі учасниці, як ці ідеї були реалізовані.

Нагадаємо, Проєкт реалізовувала ГО «Досвід ЄС». Діяльність виконувалася в межах Проєкту «Центр гендерної культури як платформа для розширення прав і можливостей жінок та молоді», що фінансується Європейським Союзом.

Фото Андрій Шейнін

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *