Стрімко та оперативно наша неприбуткова Громадська організація підключилася до вирішення гуманітарних завдань та усіх викликів, що супроводжують воєнну агресію Росії проти нашої України безпосередньо з 24 лютого.


ГО «Досвід ЄС» разом з партнерами Kulturzentrum GOROD – GIK e.V. (Мюнхен Німеччина) активно працює на теренах України. Зокрема, в рамках проєкту HelpUA організовано термінову адресну доставку гуманітарних вантажів від громадян ЄС.


Зокрема, ми співпрацюємо з волонтерським фондом Help Army. Kharkiv, Зміївською міською радою, ГО «Грін-Ландія», БФ БО «БЛАГО ДАРУЮ», Zespołu Pomocy Kościołowi na Wschodzie та волонтерською групою Ексузяна Ардавазда.


За 2 місяці, що йдуть активні бойові дії, основним напрямком нашої допомоги стало створення реальних та прозорих логістичних процесів для швидкого реагування на потреби прифронтової зони — переважно Харків та область, а також близькі до фронту громади, куди перемістилася значна кількість біженців (Дніпро та інші).
Якщо необхідні речі можна купити на місці, ми знаходимо фінансування для волонтерських груп та їхніх ініціатив.


Також ми організовуємо закупівлі, логістику, доставку, супровід з західних областей України та з Європи.


Активне мережування з громадськими організаціями та благодійними фондами України, Європи та США задля ефективних закупівель по оптимальних цінах, спільних доставок та співфінансування.


За цей період на рахунки ГО «Досвід ЄС» від громадян України та Европи отримано майже 1млн 200 грн. З них витрачено під замовлення від волонтерів, медичних закладів та ВЦА цільовим способом майже все. У переліку допомоги:


• продукти харчування, включаючи довгого зберігання та дитяче
• ліки та медичні засоби, зокрема адресно літнім людям чи на замовлення дитячих медзакладів;
• засоби гігієни, включаючи для догляду за дітьми, памперси;
• дитячі товари (одяг, іграшки, товари для мистецтва та розвитку);
• одяг, взуття та білизна (зокрема, для ТРО);
• господарчі товари, інструменти та дрібне обладнання.


Особлива увага системоутворювальним товарам, зокрема, генераторам, газовим плитам, двоповерховим ліжкам та наметам тощо.


Знайдено, відправлено, перевантажено, логістично ув’язано, доставлено товарів та вантажу на більш значну суму, тому що є й прямі поставки, вже оплачені з інших джерел фінансування, передані закордонними чи українськими фондами і просто пересічними громадянами.


Продовжуємо!


«Досвід ЄС» разом з нашою Україною та усім світом проти огидної агресії проти людства!
Ваші внески та наша робота — цеглинки перемоги!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *